Після перемоги Франції на ЧС-2018 фанати побилися з поліцією

Після перемоги Франції на ЧС-2018 фанати побилися з поліцією

Укрінформ
Після перемоги французької збірної на Чемпіонаті світу з футболу в багатьох містах Франції вболівальники влаштували бійки з поліцією.

Про це повідомляє DW.

"У декількох містах Франції у неділю, 15 липня, відбулись масові заворушення під час святкування перемоги збірної на Чемпіонаті світу з футболу. В столиці, де за порядком стежили близько чотирьох тисяч правоохоронців, в районі Єлисейських полів вболівальники били вітрини магазинів, руйнували огорожі та кидали пляшки в натовп. У відповідь поліція була змушена застосувати сльозогінний газ та водомети", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Ліоні відбулися зіткнення між силами правопорядку та фанатами, які залізли на дах поліцейського автомобіля. Вболівальники також кидали в правоохоронців порожні банки та підпалювали сміттєві баки. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ.

Читайте також: Мер Парижа нагадала про Сенцова у день фіналу ЧС

У Марселі під час зіткнень двоє поліцейських отримали поранення. Поліція арештувала десятьох людей. У місті Фруар троє дітей було поранено через наїзд мотоциклу. У південно-східному місті Ансі загинув 50-річний чоловік, який пірнув у воду після перемоги збірної.

Водночас у німецькому місті Штутгарт у федеральній землі Баден-Вюртемберг, заворушення влаштували вболівальники, що підтримували хорватську збірну. У цій землі проживає 110 тисяч громадян Хорватії. У центрі Штутгарта зібралося близько семи тисяч вболівальників. Після завершення матчу відбулись зіткнення фанатів з поліцією. В результаті було затримано 55 людей.

Фото: isport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-