Поляків захистили від нечесних туроператорів новим законом

Поляків захистили від нечесних туроператорів новим законом

Укрінформ
У Польщі з липня набув чинності новий закон про туристичні поїздки і пов'язані з цим туристичні послуги.

Цей закон краще захищає пересічних громадян від дій нечесних туроператорів та посередників туристичних послуг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, новим законом передбачено продовження терміну подачі скарги на туроператора до трьох років. Документ також чітко передбачає обов’язки організатора турпоїздок і захищає клієнтів турфірм, які збанкрутували.

Читайте також: Уряд розробить нові правила для туроператорів - Омелян

Клієнти туроператорів тепер мають 100-відсоткову гарантію покриття витрат на поїздку у випадку банкрутства турфірми. Навіть якщо туркомпанія збанкрутує під час туристичної поїздки, клієнти тепер не будуть змушені переривати відпочинок і повертатися додому.

Закон також захищає турпоїздки, викуплені клієнтами в Інтернеті, зокрема і у випадку, якщо поїздка організована однією турфірмою та кількома надавачами послуг (купівля квитків і бронювання готелів в різних посередників - ред.).

Новий закон був прийнятий на виконанням директиви Ради ЄС і Європарламенту від 2017 року.

У минулі роки у Польщі збанкрутувало кілька відомих туристичних фірм. Найпопулярнішими напрямками для літнього відпочинку за кордоном для поляків є Греція, Туреччина, Іспанія, Єгипет та Болгарія. Прибутки 30-ти найбільших туроператорів Польщі торік сягнули 6,7 млрд злотих (1,8 млрд дол.), що на 27,7% більше, ніж у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-