В азербайджанському Сумгаїті затримали 18 активістів

В азербайджанському Сумгаїті затримали 18 активістів

Укрінформ
В азербайджанському Сумгаїті затримали 18 представників радикальних релігійних груп, підозрюваних у плануванні несанкціонованої акції і заворушень.

Про це повідомляє DW, посилаючись на правоохоронні органи Азербайджану.

За версією влади, затримані планували провести в Сумгаїті несанкціоновану акцію протесту, як це раніше відбувалося в Гянджі, і вчинити заворушення. Як стверджується, рішення про затримання було прийнято після аналізу діяльності активістів.

Читайте також: В Азербайджані під час розгону акції протесту вбиті двоє поліцейських

Як повідомлялося, у вівторок, 10 липня, азербайджанському місті Гянджа під час розгону незаконної акції протесту були вбиті два полковника поліції. 40 осіб були затримані. Активісти виступали в підтримку громадянина Росії Юніса Сафарова, обвинуваченого в замаху на главу міста.

У Баку вважають, що Сафаров за завданням ісламістів повинен був убити кількох державних чиновників. На думку влади, метою росіянина було створення в республіці атмосфери хаосу і страху, необхідних для насильницького повалення влади в Азербайджані і створення в країні ісламської держави, керованої за законами шаріату. Стосовно громадянина Росії порушено кримінальну справу за кількома статтями Кримінального кодексу Азербайджану.

Фото: Change.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-