Пітона під Варшавою припинили шукати через негоду - чекають потепління

Пітона під Варшавою припинили шукати через негоду - чекають потепління

Укрінформ
Польські рятувальники через сильні опади і зниження температури тимчасово припинили пошуки дорослого тигрового пітона, ознаки якого було помічено на березі Вісли у кількох десятках кілометрів на південь від Варшави.

Про це поінформував речник пожежної служби Мазовецького воєводства Кароль Кєжковський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми завершили пошуки, оскільки зараз дуже холодно для пересування пітона. Ми почекаємо на потепління і тоді є шанси, що він залишить більше слідів”, - зазначив Кєжковський.

За його словами, рятувальники прочесали район, в якому може перебувати пітон, зокрема і з використанням дронів, але не виявили нових слідів. 

Попри те, що рятувальники тимчасово припиняють свої дії, на місці пошуків залишатимуться активісти організації порятунку тварин Animal Rescue Polska, які також використовують дрони для пошуку пітона.

Утім Кєжковський зауважив: якщо від місцевих жителів буде отримано новий сигнал про наявність пітона, то пошуки негайно відновлять.

Як інформувалося, польські рятувальники, поліція та екологи від минулої неділі шукають дорослого тигрового пітона довжиною від чотирьох до шести метрів і діаметром 50 сантиметрів.

Шкіру пітона після линяння виявив перехожий, згодом помічено його сліди між населеними пунктами Дембіна і Гасси на південь від Варшави.

Тоді рятувальники та поліція забили на сполох, попереджаючи місцеве населення про можливу небезпеку для прогулянок в цьому районі.

Читайте також: Під Варшавою рятувальники та поліція шукають шестиметрового пітона

Місцева поліція просить усіх, хто помітить пітона, негайно повідомити в поліцію. Одночасно з цим, польські правоохоронці намагаються встановити, кому міг належати пітон і як він опинився на волі.

Природнім ареалом існування тигрових пітонів є південно-східна Азія: Пакистан, Індія, Бангладеш, Непал, Шрі-Ланка, Індокитай.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-