Opel потрапив під слідство через дизельний скандал - ЗМІ

Opel потрапив під слідство через дизельний скандал - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство транспорту Німеччини розслідує ситуацію з автоконцерном Opel через ймовірні маніпуляції з рівнем вихлопів газів на дизельних автомобілях.

Про це повідомляє AFP із посиланням на речника німецького відомства 

"Німецькі органи розслідують ситуацію з автоконцерном Opel як частину справи щодо дизельного скандалу, в якій великі автоконцерни, зокрема Volkswagen, оштрафували на мільярди євро за маніпуляції з рівнем вихлопів газів (на дизельних автомобілях - ред.)", - йдеться у повідомленні.

За словами речника міністерства, мова ведеться про  розслідування автомобілів дизельного типу Opel Euro 6. Однак він наголосив, що розслідування ще триває, і тому ще зарано робити будь-які висновки. 

За інформацією Bild, під розслідування потрапили 60 тисяч автомобілів моделей Opel Cascada, Insignia та Zarifa. Німецька газета зазначила, що у Федеральному агентстві з автотранспорту  мають "сильні докази" того, що системи з вихлопу в деяких моделях були повністю вимкнуті під час їзди. Якщо це виявиться правдою, то рівень вихлопів газів може перевищувати ліміт "у більш ніж 10 разів". 

Як повідомляв Укрінформ, у центральних офісах німецького автомобільного концерну Audi в Інгольштадті та Некарсульме (Баварія і Баден-Вюртемберг), а також у квартирах деяких менеджерів обшуки були проведені в березні 2017 і лютому 2018 року. 

Читайте також: Volkswagen виплатить €1 млрд штрафу у Німеччині через «дизельгейт»

Audi продала з 2009 року в США і Європі близько 220 тис. автомобілів з модифікованим програмним обладнанням. 

Найбільший німецький і європейський автовиробник Volkswagen, частиною якого є і Audi, у вересні 2015 року опинився в центрі гучного скандалу: США викрили його в маніпуляціях із програмним забезпеченням рівня вихлопів газів на дизельних автомобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-