Глава МЗС Німеччини застерігає Трампа від односторонніх угод із Путіним

Глава МЗС Німеччини застерігає Трампа від односторонніх угод із Путіним

Укрінформ
Очільник німецького МЗС Гайко Маас застерігає президента США Дональда Трампа, що односторонні угоди з російським президентом Володимиром Путіним у кінцевому підсумку зашкодять США.

Про це повідомляє DW.

"Односторонні угоди на шкоду власним партнерам в кінцевому підсумку зашкодять і США", - заявив він в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому 15 липня.

Водночас Маас зазначив, що, в цілому, він вітає саміт Трампа і Путіна. За словами глави МЗС, влада Німеччини завжди говорила, що слід інтенсивніше вибудовувати діалог з Росією. "Якщо ця зустріч надасть імпульс ядерному роззброєнню, це був би прогрес", - підкреслив Маас.

Раніше канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) також висловила надію, що сторони в ході переговорів порушать питання ядерного роззброєння. "Для всіх було б хорошим знаком, якби переговори поновилися", - сказала вона.

Читайте також: Макрон не готовий запросити Путіна на саміт Великої сімки – ЗМІ

Зустріч президентів США і Росії запланована на 16 липня в Гельсінкі. Вони планують обговорити непрості відносини між двома державами та низку питань національної безпеки. Раніше радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявляв, що однією з тем на зустрічі Трампа з Путіним може стати можливе повернення Росії до Великої вісімки. Також президенти можуть обговорити втручання РФ у вибори в США та ситуацію в Сирії та Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-