У Росії помер діловий соратник Навального

У Росії помер діловий соратник Навального

Укрінформ
У Росії повідомили про смерть підприємця Петра Офіцерова, що був свого часу діловим соратником опозиційного діяча Олексія Навального і був засуджений разом із ним по одній зі справ.

Інформацію про це, яку спершу оголосили 13 липня журналістка Євгенія Альбац і новинний сайт «Медуза», підтвердила адвокат підприємця Світлана Давидова, передає "Радіо свобода".

"Тиждень тому з’явилася інформація, що підприємець потрапив до лікарні зі струсом мозку і черепно-мозковою травмою. Про причини шпиталізації не повідомляли", - сказано в повідомленні.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс", в суботу медичне джерело йому повідомило, що підприємець помер в результаті епілептичного удару і ніяких підозр на насильницьку смерть у медиків немає.

"Петро Офіцеров був госпіталізований в лікарню імені Юдіна 8 липня після тяжкого епілептичного удару", - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, в стаціонарі пацієнт був обстежений, з ним проводилися реанімаційні заходи, але життя Офіцерова лікарям врятувати не вдалося. "Ніяких ознак насильницької смерті Офіцерова немає", - підкреслило джерело.

Читайте також: Олег Навальний вийшов на волю після 3,5 року колонії

Петра Офіцерова 2013 року засудили в так званій справі «Кіровлісу» до 4 років колонії і 500 тисяч рублів штрафу. В заключному слові на суді він розповів, що йому пропонували «здати» Навального в обмін на волю. Пізніше того ж року вирок замінили на умовний. 2016 року Верховний суд Росії після рішення Європейського суду з прав людини, який визнав порушення прав відповідачів, скасував той вирок, як і вирок Навальному, і направив справу на новий розгляд. 2017 року суд нижчої інстанції на новому процесі знову визнав обох винними і виніс такі самі умовні вироки.

Офіцеров у ході обох процесів у справі «Кіровлісу» не визнав своєї провини і відмовлявся свідчити проти Навального.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-