Макрон не готовий запросити Путіна на саміт Великої сімки – ЗМІ

Макрон не готовий запросити Путіна на саміт Великої сімки – ЗМІ

Укрінформ
Ситуація в Україні покращилась не настільки, щоб президент Франції Еммануель Макрон міг запросити президента Росії Володимира Путіна на саміт Великої сімки (G7).

Про це у суботу, 14 липня, агенції Reuters повідомило джерело в Єлисейському палаці.

"Ситуація в Україні покращилась не настільки, щоб Макрон міг запросити Путіна на саміт Великої сімки (G7), який в 2019 році відбудеться в місті Біарріц на південному заході Франції", - наголосило джерело агенції.

Після саміту G7 у Канаді, який відбувся на початку червня, Макрон заявив, що був би не проти запросити Путіна на саміт у Біарріці, але це залежатиме від виконання Росією мінських домовленостей та прогресу у подоланні української кризи, зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що ситуацію в Україні Макрон обговорить під час зустрічі зі Путіним в ході поїздки на фінальний матч Чемпіонату світу з футболу-2018, який відбудеться у неділю у Москві та в якому збірна Франції зустрінеться зі збірною Хорватії. Передбачається, що вони зустрінуться перед початком матчу. Окрім українського питання, лідери двох країн обговорять також ситуацію у Сирії та відносини з Іраном, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко обговорив з Макроном активізацію нормандського формату

Макрон перебував на трибуні стадіону у Санкт-Петербурзі під час перемоги французької збірної над командою Бельгії у півфінальному матчі ЧС-2018 10 липня.

Попередня зустріч Макрона з Путіним відбулася наприкінці травня у Санкт-Петербурзі. Тоді президент Франції заявив, що санкції Євросоюзу щодо Росії залишатимуться в силі доти, доки не буде досягнуто прогресу в українському питанні. Водночас Макрон наголосив, що необхідна співпраця з Росією задля вирішення міжнародних проблем, зокрема ситуацій навколо Ірану та в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-