У Франції відзначають День взяття Бастилії

У Франції відзначають День взяття Бастилії

Укрінформ
У Франції сьогодні відзначають національне свято — День взяття Бастилії, найбільші урочистості відбувається в Парижі.

Про це повідомляє BFMTV

“Парад прийняв президент Франції Еммануель Макрон, пізніше він піднявся а трибуну, де спостерігає за дійством з кількома сотнями гостей та представниками керівництва держави. Почесними гостями цьогорічного параду стали Японія і Сінгапур», - повідомили ЗМІ.

У 2018 році Франція відзначає 160-річчя встановлення дипломатичних відносин з Японією. Глава японського уряду не змін прибути через стихійне лихо в країні, тому Японію представляє глава МЗС Таро Коно.

Сінгапур представляє прем'єр-міністр Лі Сянь Лун.

Військовослужбовці збройних сил Японії та Сінгапуру відкривали парад разом із представниками ЗС Франції.

Незадовго до початку параду, під час проходження гвардійців, сталася невелика аварія - зіткнулися два мотоциклісти, які брали участь у дійстві. Аварія не була серйозною, але на короткий час затримала загальне проходження.

Читайте також: Посол Франції приєдналася до ранкового забігу в Маріуполі

Як відомо, минулого року парад в Парижі разом з Макроном приймав президент США Дональд Трамп. Президента США запросили на честь 100-річчям вступу Сполучених Штатів у Першу світову війну. Прийом настільки вразив американського президента та його дружину, що незабаром президента Франції було запрошено відвідати США з офіційним візитом (перший візит такого рівня за президентства Трампа). Тоді ж, на Єлисейських полях, сталося «історичне» рукостискання президентів, яке тривало 29 секунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-