Туск готовий боротися з Качинським за посаду президента Польщі

Туск готовий боротися з Качинським за посаду президента Польщі

Укрінформ
Президент Євроради Дональд Туск готовий позмагатися за посаду президента в Польщі в 2020 році, якщо його суперником стане лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

Про це Туск заявив у інтерв’ю польському телеканалу tvn24.

“Якщо Ярослав Качинський наважиться стати кандидатом (у президенти — ред.), то я не вагатимуся ані одної хвилини і стану до такого поєдинку”, - заявив Туск.

На запитання, чи він кидає виклик Качинському, Туск відповів, що він таким чином цікавиться позицією лідера правлячої партії у Польщі.

Читайте також: Туск відповів на закиди Трампа про "недостатній внесок" Європи до НАТО

Як відомо, Качинський останнім часом серйозно хворіє, лікуючи впродовж останніх місяців хворе коліно. Після того, як PiS переміг у парламентських виборах 2015 року, опозиція закидає Качинському те, що він сам не наважився очолити уряд, а намагається управляти країною “з-за спин” своїх однопартійців.

Останні соцопитування в Польщі показують, що Туск, який залишив польську політику в 2014 році, переїхавши до Брюсселя, має непогані шанси бути обраним президентом Польщі. Він перестане виконувати повноваження президента Євроради в 2019 році. 

Фото: politico.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-