Держдеп США закликав Росію припинити безчинства з правами людини

Держдеп США закликав Росію припинити безчинства з правами людини

Укрінформ
США вшанували пам'ять загиблих у Росії правозахисника й журналіста "Нової газети" Наталію Естемірову та журналіста й редактора журналу "Форбс" Пола Хлебнікова, закликавши владу РФ припинити безкарність за порушення прав людини.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, поширеній у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вшановуємо пам'ять Наталії Естемірової та Пола Хлєбнікова й закликаємо припинити безкарність за порушення прав людини в Чечні та інших місцях Росії, а також підтверджуємо підтримку США відважних журналістів і правозахисників в Росії та в усьому світі",- підкреслюється в документі.

Читайте також: Канада занепокоєна переслідуванням правозахисників у Чечні

"Сполучені Штати продовжують бути занепокоєними нинішньою ситуацією, пов'язаною з насильством і залякуванням тих, хто висловлює інакомислення по всій Росії, в тому числі незалежних журналістів, членів політичної опозиції та громадянського суспільства", - наголосили в Держдепартаменті США.

Нагадаємо: Наталія Естемірова, відома своєю боротьбою за дотримання прав людини в Чечні, була викрадена та вбита 15 липня 2009 року. Пол Хлєбников був убитий 9 липня 2004 року, ймовірно, через його матеріали про корупцію в офіційних колах, зазначається в заяві. Виконавці й замовники так і не були притягнуті до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-