Юнкер і Трамп на зустрічі говоритимуть про

Юнкер і Трамп на зустрічі говоритимуть про "митну війну" - ЗМІ

Укрінформ
Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом 25 липня у Вашингтоні, щоб обговорити торговельні питання.

Про це повідомляє Politico з посиланням на дипломатичні джерела.

"Дипломати повідомили, що Берлін хотів би, щоб Юнкер запропонував три різні пропозиції: двостороння угода ЄС-США про зниження тарифів на промислові товари, яку раніше пропонував уряд Німеччини, багатостороння угода про скорочення тарифів на автомобілі або скорочена версія TTIP (Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство - ред.), яка включатиме регуляторні стандарти", - йдеться у повідомленні.

Німеччина хоче, щоб Юнкер обговорив різні варіанти торговельної угоди з Трампом, але Франція знову наголосила, що Брюссель не повинен робити жодних пропозицій, поки Трамп не відмовиться від встановлення тарифів.

Читайте також: НАТО і ЄС підписали вже другу декларацію про оборону

Один із дипломатів ЄС заявив, що пропозиція "міні-TTIP" може включати опцію щодо збільшення імпорту американської яловичини. Хоча квота на яловичину фактично пов'язана з давньою суперечкою в СОТ, Брюссель може погодитися дозволити Трампу представити ці переговори як перемогу для Америки.

Сполучені Штати ввели мита в обсязі 25% на ввезення сталі та 10% на імпорт алюмінію з третіх країн. 14 червня країни ЄС одноголосно підтримали введення штрафних мит на товари зі США загальним обсягом 2,8 мільярда євро у відповідь на митну політику Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-