Топ-менеджера російської

Топ-менеджера російської "Інтер РАО" підозрюють у співпраці з розвідкою Молдови

Укрінформ
Колишнього члена правління російської компанії "Інтер РАО ЄЕС" Карину Цуркан, арештовану за шпигунство, підозрюють у співпраці з молдавською розвідкою.

Про це повідомив у Facebook адвокат затриманої Іван Павлов.

"Те, що ми побачили у справі Карини - це новий, до цього не бачений рівень дна у справі пошуку "ворогів народу". Обвинувачення Карини складає три абзаци тексту, який уміщується на половині сторінки стандартного аркуша паперу. Конкретно Карину обвинувачують у тому, що вона 16 серпня 2004 року стала агентом, що здійснює конфіденційну співпрацю з (увага!!!) молдавською спецслужбою", - пише Павлов.

Як зазначив адвокат, за версією слідства, у вересні 2015 року Цуркан передала "незрозуміло - де, як і за яких обставин" молдавським спецслужбам електронну версію деякого "проекту документу Міненерго про окремі аспекти дій російських енергетичних компаній на каналі міжнародної співпраці".

Читайте також: На Луганщині поліція затримала шпигуна “ЛНР”

Раніше у ЗМІ з'являлася інформації, ніби Карину Цуркан переслідують за передачу даних про те, як Росія забезпечує енергією окуповані нею райони на сході України. За іншими повідомленнями, Цуркан підозрюють у передачі спецслужбам Румунії відомостей про великі енергетичні проекти Росії за кордоном. Цуркан має громадянство цієї країни й Росії. Вона провину не визнає і вважає пред'явлені їй обвинувачення "абсурдними".

Карину Цуркан заарештували 19 червня. Вона перебуває у слідчому ізоляторі "Лефортово". Після арешту її вивели з ради директорів "Інтер РАО ЄЕС".

Фото: РБК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-