Франція планує збільшити оборонний бюджет на €1,7 мільярдів

Франція планує збільшити оборонний бюджет на €1,7 мільярдів

Укрінформ
Уряд Франції має намір збільшити оборонний бюджет країни наступного року на 1,7 млрд євро.

Про це йдеться у проекті держбюджету, представленого урядом, на наступний рік, повідомляє franceinfo.

«Уряд надав міністерствам свої рекомендації щодо бюджету на 2019 рік. Бюджет буде скорочено для деяких відомств. У проекті бюджету передбачено зростання на оборону та освіту», - повідомляє видання.

Зокрема в проекті держбюджету на наступний рік передбачено фінансування обсягом 35,9 млрд євро для міністерства оборони, що на 1,7 млрд євро більше в порівняння з цьогорічним бюджетом (34,2 млрд).

Для міністерства національної освіти передбачено зростання бюджету до 52,23 млрд євро, що на 750 млн євро більше, ніж цього року.

Міністерство вищої освіти, наукових досліджень та інновацій, за планами уряду, має отримати на 500 млн євро більше, ніж в 2018 році, - 27,9 млрд євро.

Читайте також: У Кот-д'Івуар розбився французький військовий вертоліт

Зростання бюджету також передбачено для міністерства солідарності та інтеграції  - з 19,4 млрд цього року до 20,7 млрд євро наступного року, та міністерства юстиції - на 310 млн євро більше (до 7,3 млрд євро).

Найбільше скорочення бюджету передбачене для міністерства праці, яке втратить більше 2 млрд євро, його бюджет сягатиме трохи більше 13 млрд євро.

Фінансування міністерства територіальної єдності планується скоротити на 1,16 млрд євро.

На охорону здоров’я та розвиток спорту планується виділити більше, але не стільки, скільки очікувалося раніше.

Окрім того, у планах уряду скорочення кількості держслужбовців - на 50 тисяч до 2022 року. Яка частка буде скорочена в 2019 році на разі не уточнено.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-