Парламент Чехії висловив довіру уряду мільярдера Бабіша

Парламент Чехії висловив довіру уряду мільярдера Бабіша

Укрінформ
Парламент Чехії в ніч на 12 липня висловив довіру уряду меншості Андрея Бабіша, в який входять очолюваний ним популістський рух АNО («Акція незадоволених громадян») і соціал-демократи.

Про це повідомляє у четвер Радіо Свобода.

«Засідання тривало понад 16 годин. «За» уряд Бабіша проголосували 105 депутатів, 91 був «проти». Коаліцію ANO і соціал-демократів при голосуванні в парламенті підтримали комуністи», - йдеться у повідомленні.

На формування уряду в Чехії було потрібно близько дев'яти місяців. Рух ANO на чолі з Бабішем став переможцем на парламентських виборах у жовтні 2017 року, проте не отримав абсолютної більшості голосів.

Читайте також: Чехія та Угорщина спростовують угоду з Берліном щодо мігрантів

У січні парламент Чехії відмовив у вотумі довіри урядові, який сформував Бабіш. Однак у червні президент Чехії Мілош Земан знову доручив лідерові ANO сформувати кабінет.

Андрей Бабіш – підприємець і мільярдер. Поліція Чехії підозрює його в шахрайстві при отриманні субсидії від Євросоюзу в розмірі двох мільйонів євро. Факт порушень підтвердило Європейське бюро по боротьбі з шахрайством. Бабіш всі звинувачення відкидає і називає їх політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-