Суд у Кемерово заарештував керівника гасіння пожежі в

Суд у Кемерово заарештував керівника гасіння пожежі в "Зимовій вишні"

Укрінформ
Центральний районний суд міста Кемерово задовольнив клопотання слідства про арешт керівника гасіння пожежі Андрія Бурсіна в торговому центрі "Зимова вишня".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Суд ухвалив задовольнити клопотання слідства, обрати Бурсіну запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 7 вересня", - сказала суддя Інна Михайленко.

Начальника першого загону служби пожежогасіння Кемеровській області Андрія Бурсіна звинувачують у халатності у справі про пожежу в торговому центрі "Зимова вишня", в результаті якої загинули десятки людей. Сам він провину не визнав.

За версією слідства, Бурсін не організував розвідку і управління силами і засобами на місці події. Зокрема, він неправильно присвоїв номер рангу пожежі, через що на місце приїхало менше екіпажів, ніж належить. Крім того, незважаючи на зобов'язання про явку, Бурсін поїхав в Анапу, не повідомивши про це слідчих. На думку співробітників Слідчого комітету РФ, він хотів покинути межі країни. На допит до слідчого Бурсіна привезли співробітники ФСБ. Адвокат обвинуваченого запевняє, що її підзахисний усього лише був у відпустці і не збирався втікати. Бурсіну загрожує до 7 років позбавлення волі.

В ході судового засідання представник слідства заявив про тиск на потерпілих з боку колег Бурсіна. Близько 20 людей прийшли до будівлі суду і вигукували загрози і зневагу, а також фотографували номери автомобілів потерпілих, повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: Пожежа у Кемерові: Слідком РФ затримав начальника управління МНС

Бурсін - не перший пожежник, затриманий у справі про загибель людей у "Зимовій вишні". Командира ще однієї ланки, Сергія Геніна заарештували у справі про халатність, хоча сам він провину також заперечує.

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі з кінозалами, де було багато дітей. Від отруєння продуктами горіння, чадним газом і отриманих термічних опіків тоді загинуло 60 людей, з яких 37 дітей (за іншими даними - 41 дитина). Обвинуваченими у справі про пожежу проходять 11 осіб, серед яких чотири співробітники МНС, чиновники, працівники торгового центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-