Канада вимагає від Китаю звільнення політичних бранців

Канада вимагає від Китаю звільнення політичних бранців

Укрінформ
Китай повинен негайно звільнити усіх правозахисників, ув'язнених за надуманими обвинуваченнями і забезпечити свободу слова.

Про це йдеться у поширеній заяві уряду Канади.

"Канада закликає Китай негайно звільнити усіх правозахисників, засуджених чи несправедливо затриманих за мирне виявлення їх законних прав. Ми закликаємо Китай гарантувати незалежність правників, які мають виконувати свої легітимні професійні обов’язки без страху зазнати залякування, переслідування чи втручання”, - йдеться у заяві. 

У документі наголошується, що “свобода слова залишається наріжним каменем безпечних та успішних суспільств, й є необхідною для втілення індивідуальних прав людини”.

Читайте також: Китайські спецслужби намагалися завербувати депутата Бундестагу - ЗМІ

У Канаді відзначили успіхи Китаю у багатьох економічних та соціальних сферах, згадавши, однак, про “глибоке занепокоєння стосовно позбавлення Китаєм своїх громадян основоположних свобод, належних їм відповідно до Загальної декларації прав людини”. “Влада Китаю взяла на себе зобов'язання просувати засноване на законах урядування та створення сучасного й квітучого суспільства. Дотримання усіх прав людини не лише відповідає цим цілям, але й, на нашу думку, необхідне для їх повного досягнення”, - підсумовується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-