Фріланд обіцяє боротися за права журналістів по всьому світу

Фріланд обіцяє боротися за права журналістів по всьому світу

Укрінформ
Канада вимагає негайного звільнення ув’язнених у М’янмі журналістів агентства Reuters.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада глибоко занепокоєна сьогоднішнім рішенням стосовно засудження журналістів Reuters за отримання ними секретних документів після піврічного передсудового періоду. Це рішення кидає тінь на свободу слова та права людини у М’янмі. Канада приєднується до міжнародної спільноти у заклику до негайного звільнення журналістів”, - сказала Фріланд.

За її словами, “повага до прав людини та свободи преси є необхідною”. “Засудження за цих умов двох журналістів Reuters серйозно підриває свободу слова”, - наголосила глава МЗС Канади.

Фріланд додала, що постійно нагадуватиме про важливість дотримання свободи слова по всьому світу. “ЗМІ грають ключову роль у захисті, викритті та поширенні правди. Журналісти повинні  мати можливість безперешкодно повідомляти громадськості про факти, не ризикуючи зазнати насильства та бути ув'язненими. Канада за кожної нагоди пропагуватиме й захищатиме свободу слова у світі”, -  зазначила вона.

Читайте також: У Канаді може з'явитися посол із питань гендерної рівності - ЗМІ

Як повідомлялося, 12 грудня минулого року двоє журналістів агентства Reuters були заарештовані в найбільшому місті М'янми Янгоні. Їм закидають незаконне отримання доступу до секретних документів. У понеділок суд виніс їм обвинувальний вирок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-