Від злив та повеней в Японії загинули понад 100 осіб

Від злив та повеней в Японії загинули понад 100 осіб

Укрінформ
Унаслідок сильних злив на заході Японії загинули вже 104 особи, ще 50 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє The Japan Times

"На ранок понеділка кількість загиблих внаслідок сильних злив на заході Японії сягнула 104 осіб. Ще 50 людей шукають після масштабної повені та зсувів грунту, які знищили домівки й змусили втікати десятки тисяч людей", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що кількість загиблих зростатиме, адже багато людей залишилися у власних будинках, бо повінь перекрила доступ до доріг.

Як зазначає японська газета, у префектурі Окаяма, що найбільше постраждала від стихійного лиха, більше тисячі людей тимчасово знаходилися на дахах будинків після прориву трьох дамб поблизу. Більшість з них були врятовані гелікоптерами.

Через повінь також була відключена вода в 267 тис. будинків, багато доріг було зруйновано та на кількох залізничних лініях зупинено рух потягів.

Читайте також: В Японії зливи ховають людей під шаром води і бруду: загиблих вже 85

Автовиробники  Mazda Motor Corp, Daihatsu Motor Co й Toyota Motor Corp призупинили діяльність своїх заводів у Кіото, Хіросімі та Ямагучі

Раніше повідомлялося, що внаслідок тривалих сильних злив у Японії загинули вже більше 85 людей, місце знаходження ще 58 осіб було невідоме.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-