Москва намагається дестабілізувати НАТО - США

Москва намагається дестабілізувати НАТО - США

Укрінформ
Росія намагається дестабілізувати НАТО шляхом залучення на свій бік Туреччини та інших союзників Вашингтона по Альянсу.

Про це заявила постійний представник США при альянсі Кей Бейлі Хатчисон в ефірі ток-шоу Fox News Sunday у неділю, 8 липня, передає DW.

"Я дійсно думаю, що Росія намагається переманити на свій бік Туреччину. Вони (росіяни - ред.) намагаються переманити багатьох наших союзників", - підкреслила постпред США. "Вони хочуть дестабілізувати самий сильний оборонний альянс у світовій історії, яким є НАТО", - додала вона.

За словами Хатчисон, Північноатлантичний альянс - проти придбання Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Президент США Дональд Трамп неодноразово піднімав це питання в ході переговорів зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом, підкреслила американський дипломат.

Читайте також: Ердоган пропонує Росії спільне виробництво ракет С-500

В агентстві повідомили, пізніше на заяви постпреда США відреагували в російській Держдумі. Заступник голови комітету з оборони і безпеки Юрій Швиткін висловив думку, що поведінка американської сторони являє собою "явне лобіювання" інтересів американського військово-промислового комплексу.

Контракт на продаж Анкарі чотирьох дивізіонів С-400 на суму 2,5 млрд доларів був підписаний у липні 2017 року. Москва може розпочати їх поставки більше ніж на півроку раніше запланованого терміну - вже в липні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-