Трамп знову хоче розслідування справи про видалену пошту Клінтон

Трамп знову хоче розслідування справи про видалену пошту Клінтон

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп закликав сенаторів розслідувати використання колишнім державним секретарем Хілларі Клінтон особистого сервера, а також "уранову угоду" з Росією.

Про це він написав у Twitter в суботу.

"Одіозне полювання на відьом, спочатку очолюване улюбленцем ФБР Пітером С. (на один рік), а тепер 13 злими демократами, повинно звернутися до розслідування з приводу зниклого сервера, незаконно видаленої пошти Хілларі, пакистанського шахрая, Uranium One, Подести і багато чого іншого", - йдеться в повідомленні. 

Мова йде про 33 тис. листів Хілларі Клінтон, які були видалені з її особистого поштового сервера з поясненням, що це було листування особистого характеру. Пізніше розслідування ФБР встановило, що Хілларі Клінтон порушила процедурні правила, коли користувалася приватним поштовим сервером на посаді держсекретаря. У липні 2017 року тоді ще директор ФБР Джеймс Комі за підсумками розслідування, пов'язаного з листуванням Клінтон, оголосив, що його відомство не знайшло підстав для пред'явлення їй обвинувачень.

Читайте також: У ході британського візиту Трамп триматиметься подалі від протестів

Далі мова йде про Uranium One. У 2010 році російська компанія "Атомредметзолото", дочірнє підприємство "Росатому", придбала канадську Uranium One, яка займається видобутком урану і володіє копальнями в штаті Вайомінг в США. Ця угода була схвалена Комітетом з іноземних інвестицій США, до складу якого входила держсекретар Хілларі Клінтон.

Нагадаємо: під час виборчої кампанії 2016 року Трамп заявив, що Клінтон нібито віддала Росії 20% запасів американського урану. Крім того, він стверджував, що брат керівника передвиборного штабу Клінтон Джона Подеста отримав 180 тис. дол. внаслідок транзакції, пов'язаної з Uranium One. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-