Голова антикорупційного управління Румунії не має наміру йти у відставку

Голова антикорупційного управління Румунії не має наміру йти у відставку

Укрінформ
Головний прокурор румунського Національного управління по боротьбі з корупцією Лаура Кодруц Ковесі не буде подавати у відставку.

Про це вона заявила у відповідь на рішення Конституційного суду, який рекомендував президенту підписати указ про її відставку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У відставку подавати не буду», - заявила Ковесі.

Читайте також: В Європі вважають неправомірним звільнення антикорупційного прокурора в Румунії

Вона додала, що її діяльність здійснюється на підставі чинного законодавства.

Раніше правляча коаліція на чолі з Соціал-демократичною партією зажадала від президента Клауса Йоганніса звільнити Лауру Ковесі, однак глава держави заявив, що він задоволений діяльністю управління і не має наміру цього робити.

Читайте також: Маніфестанти в Румунії підтримали керівника антикорупційного управління

Міністр юстиції Румунії Тудорел Тоадер звернувся з відповідним позовом до Конституційного суду. Конституційна інстанція винесла вердикт, який рекомендував президенту підписати указ щодо звільнення Ковесі.

Читайте також: Президент Румунії проти відставки головного антикорупційника країни

Президент, у свою чергу, заявив, що рішення суду необхідно обговорити з представниками судової системи і громадянського суспільства за участю експертів в сфері права.

Після відмови президента звільняти Ковесі представники правлячої коаліції заявили, що не виключають варіанту відсторонення президента від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-