Повстанці домовилися з росіянами про перемир'я в одній із провінцій Сирії

Повстанці домовилися з росіянами про перемир'я в одній із провінцій Сирії

Укрінформ
Сирійські повстанці після кількох невдалих спроб переговорів змогли домовитися з російською армією про припинення боїв у провінції Дар'а на південному заході країни.

Про це 6 липня заявив речник повстанців, повідомляє DW.

"Згідно з домовленостями роззброєння повстанців відбуватиметься поетапно. У населених пунктах поблизу кордону з Йорданією мають бути розташовані сили російської військової поліції", - йдеться у повідомленні.

За словами учасників переговорів з боку повстанців, російські військові гарантували безпечне повернення до своїх помешкань цивільним, які втекли від бойових дій.

При цьому повстанці, за домовленістю, можуть "врегулювати свій статус" з урядом президента Асада - у цьому разі вони після складання зброї мають визнати владу держави. Тим, хто не захоче цього зробити, дадуть можливість залишити провінцію та виїхати в райони на півночі країни, які контролює опозиція.

Читайте також: У Сирії з'явилася нова приватна військова компанія РФ

Тим часом повідомляється, що проурядові сили захопили ще декілька сіл у провінції та досягли кордону. За інформацією сирійських державних ЗМІ, армія взяла під свій контроль переходи на кордоні з Йорданією.

Як відомо, наступ сирійської армії у провінції Дар'а розпочався 19 червня. З того часу, за даними ООН, близько 330 тисяч людей змушені були рятуватися втечею. Близько 40 тисяч з них подалися до кордону з Йорданією. Уряд цієї країни, де вже перебувають понад 660 тисяч сирійських біженців, заявив, що можливості для надання притулку вичерпані, та закрив кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-