У Молдові пропонують ухвалити власний

У Молдові пропонують ухвалити власний "Закон Магнітського"

Укрінформ
Представники ряду громадських організацій Молдови виступили із законодавчою ініціативою про ухвалення власного "Закону Магнітського".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Документ передбачає три основні елементи: блокування доступу до банківської системи країни для осіб, які причетні  до злочинних фінансових махінацій; заборона на в'їзд до Молдови особам, причетним до порушень прав людини і відмивання бюджетних фінансових коштів; конфіскація майна, здобутого шляхом відмивання грошей і іншими злочинними схемами", - йдеться в законопроекті, який було оприлюднено.

Один з авторів законопроекту, директор Молдавського інституту розвитку і соціальних ініціатив "Viitorul" Ігор Мунтяну заявив, в зв'язку з цим, що прийняття Молдовою "Закону Магнітського" відповідає міжнародним стандартам у сфері протидії фінансовим злочинам.

Законопроект спрямовано до парламенту Молдови для реєстрації і подальшого обговорення.

Читайте також: США розширили санкції в рамках "Глобального акту Магнітського"

Нагадаємо, "Акт Магнітського" - це закон США, який містить список російських чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань і порушень прав людини, зокрема пов'язаних із справою компанії "Hermitage Capital Management" і смертю російського адвоката Сергія Магнітського. Закон було ухвалено шість років тому, але пізніше набув статусу глобального акту, який може застосовуватися проти громадян будь-якої країни, які порушують права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-