Міятович розкритикувала підхід до проблем біженців в ЄС

Міятович розкритикувала підхід до проблем біженців в ЄС

Заява
Укрінформ
Сучасний підхід європейських держав до проблеми напливу біженців та мігрантів, зокрема в ЄС, не сприяє її розв’язанню, а навпаки загострює питання, призводячи до страждань людей, порушення їхніх прав та свобод.

Про це йдеться у заяві Уповноваженого Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

"Сучасний підхід європейських держав до питання прибуття біженців та мігрантів перетворив вирішуване питання на надзвичайно суперечливу тему, зокрема в країнах-членах ЄС. Це також спричинило значні страждання та труднощі тисячам людей, які шукали нашого захисту", - заявила Міятович.

За її словами, настав час для європейських держав поставити права мігрантів, шукачів притулку та біженців, так само як принцип спільного розподілу відповідальності, на ключові позиції своєї міграційної політики та політики з надання притулку

"Попри те, що держави мають право контролювати свої кордони та забезпечувати безпеку, це не може здійснюватися за рахунок прав людини. Нещодавнє ухвалення висновків Європейської Ради, а також рішень на національному рівні, породжує занепокоєння, що має бути усунуте європейськими державами у відповідності до виконання зобов'язань, передбачених міжнародним правом щодо прав людини, які вони зобов’язалися поважати", - вказала Уповноважений Ради Європи з прав людини.

На переконання Міятович, будь-який підхід до міграції в Середземномор'ї повинен забезпечувати належним чином в першу чергу для збереження людських життів на морі.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

"У цьому контексті неурядові організації (НУО) відіграють вирішальну роль і повинні вільно користуватися портами та іншими об'єктами для рятувальних операцій та надання допомоги мігрантам", - наголосила Міятович, вказавши на перешкоди роботі НУО, які чинять деякі країни-члени РЄ.

"Недавні трагедії, що призводять до сотні загублених життів, повинні нагадати нам про необхідність діяти", - наголосила Міятович.

За даними Міжнародної організації з міграції, понад тисячу людей потонули в Середземному морі цього року, пливучи від Лівії до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-