Майже 12 тисяч мігрантів отримали допомогу на виїзд із Німеччини

Майже 12 тисяч мігрантів отримали допомогу на виїзд із Німеччини

Укрінформ
За перший рік існування програми StarthilfePlus, що заохочує мігрантів, які добровільно залишають Німеччину, нею скористалися 11618 осіб.

Про це йдеться у відповіді міністерства внутрішніх справ ФРН на парламентський запит фракції Лівої партії у бундестазі, повідомляє DW.

Програму, що передбачає виплату грошових премій мігрантам, у яких мало шансів на отримання статусу біженця, уряд Німеччини почав здійснювати в лютому 2017 року. Якщо дорослий мігрант залишає ФРН до закінчення розгляду його клопотання про притулок, він отримує допомогу в розмірі 1200 євро, підліток до 12 років - 600 євро. За перший рік реалізації програми StarthilfePlus по 1200 євро отримали 1585 осіб.

Родина чисельністю понад 4 особи отримує додатково 500 євро. Якщо мігрант добровільно їде після того, як йому відмовили в притулку, але він відмовляється опротестовувати це рішення влади, йому виплачують 800 євро.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

За даними МВС Німеччини, у 2017 році в рамках програми StarthilfePlus допомогу було виплачено 10 тисяч разів. Її отримали, в тому числі, 2261 мігрант з Іраку, 1307 - із Росії і 951 - з Афганістану. При цьому в міністерстві підкреслюють, що рішення скористатися програмою мігранти приймають самостійно, як і рішення "добровільно повернутися в кризовий регіон і відкликати заяву про надання статусу біженця".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-