У Канаді семеро осіб підвісили себе під мостом на знак протесту

У Канаді семеро осіб підвісили себе під мостом на знак протесту

Укрінформ
Семеро членів організації “Greenpeace” підвісили себе під мостом поблизу канадського Ванкувера, аби завадити проходженню океанських танкерів під ним.

Як повідомляє CBC News, таким чином протестувальники висловлюють свою незгоду із проектом розширення нафтопроводу, розташованого поруч.

Самі протестувальники називають свої дії “повітряною блокадою”. Унаслідок цих дій, що тривають ще від учора, щонайменше один нафтовий танкер залишається заблокованим у бухті Ванкувера. Аби не наражати життя людей на небезпеку, владі порту довелося заборонити проходження під мостом усіх суден.

Після того, як переконати протестувальників припинити свою акцію не вдалося, було ухвалено рішення припинити пікет примусово. Наразі на мосту розгортається тактичний підрозділ поліції.

Читайте також: День незалежності в США: Протестувальниця вилізла на Статую Свободи

Додамо, що проект “Transmountain pipeline”, проти якого виступають учасники акції, вже тривалий час стикається із громадським неприйняттям. Нафтопровід, який мав би з'єднати нафтоносний регіон у провінції Альберта та порт у Британській Колумбії, був місяць тому викуплений урядом Канади у компанії інвестора за 4 млрд дол. Утім, обіцянки прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, що влада ретельно дотримуватиметься усіх екологічних вимог при будівництві та використанні нафтопроводу не змогли зняти занепокоєння місцевих мешканців, які побоюються, що збільшення трафіку нафтових танкерів призведе до суттєвого зростання загрози розливу та подальшого екологічного лиха.

Фото: Chantelle Bellrichard/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-