Створення ініціативи

Створення ініціативи "Трьох морів": Польща хоче запросити до співпраці Україну

Укрінформ
В наступному році планується створення Парламентської асамблеї ініціативи “Трьох морів” і не виключається запрошення до цього форуму Україну та Молдову.

Про це заявив маршалок Сейму Польщі Марек Кухцінський під час форуму регіонів “Трьох морів” в Ясьонці під Ряшевом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Парламенти країн ініціативи “Трьох морів” ведуть переговори з метою створення Парламентської асамблеї “Трьох морів”...Маємо амбіційний план запросити до співпраці країни, які не входять до ЄС, у першу чергу Україну та Молдову, але це залишається відкритим питанням”,- заявив Кухцінський.

Він висловив сподівання, що ПА ініціативи “Трьох морів” буде створено у наступному році і вона спрямує свої зусилля на “підтримку урядів і президентів”.

Читайте також: Президент СКУ у Брюсселі закликав скасувати проект “Північний потік-2”

Ініціатива "Трьох морів" є одним з основних проектів на міжнародній арені, який президент Польщі Анджей Дуда почав реалізовувати після обрання президентом в 2015 році. Це - неформальна платформа співпраці між Польщею, Хорватією, Литвою, Латвією, Естонією, Чехією, Словаччиною, Словенією, Угорщиною, Румунією, Болгарією та Австрією. Пріоритетом проекту є формування інфраструктурної та економічної єдності на вісі “Північ — Південь”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-