Керівнику карельського

Керівнику карельського "Меморіалу" висунули обвинувачення

Укрінформ
Керівнику карельського "Меморіалу" Юрію Дмитрієву, виправданому на першому процесі з нібито виготовлення дитячої порнографії, тепер висунуто обвинувачення в сексуальному насильстві щодо його неповнолітньої прийомної дочки.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на прес-службу регіонального слідчого комітету РФ.

"Керівнику карельського "Меморіалу" Юрію Дмитрієву висунули обвинувачення в сексуальному насильстві над прийомною неповнолітньою дочкою (ст. 132 КК РФ)", - йдеться у повідомленні.

Юрія Дмитрієва затримали минулого тижня. Петрозаводський міський суд заарештував історика на два місяці.

"Обгрунтованість підозри в тому, що він вчинив, не встановлена, я вважаю, що обвинувачення неправдиве", - сказав адвокат Віктор Ануфрієв, який представляє інтереси Дмитрієва. Він також наголосив, що попередній суд тривав півтора року, протягом яких прийомну дочку Дмитрієва неодноразово допитували, і вона не надала жодних свідчень проти названого батька. 

У правозахисному центрі "Меморіал" вважають нову кримінальну справу щодо Дмитрієва політичним переслідуванням.

У 2016 році проти Дмитрієва було порушено справу за обвинуваченням у розпусних діях щодо неповнолітньої прийомної дочки та виготовленні дитячої порнографії. У комп'ютері історика виявили фотографії прийомної дочки, які слідчі визнали порнографічними. Сам Дмитрієв заявляв, що робив знімки тільки, щоб відстежувати стан здоров'я дочки і звітувати перед органами опіки.

Читайте також: Суд знову заарештував лідера карельського "Меморіалу"

У квітні 2018 року суд першої інстанції виправдав Дмитрієва за основними статтями обвинувачення, але це рішення оскаржила прокуратура. Пізніше Верховний суд Карелії скасував виправдувальний вирок. Новий розгляд цієї справи розпочнеться в серпні.

Юрій Дмитрієв свого часу відкрив урочище Сандармох, де були убиті тисячі жертв сталінських репресій, у тому числі багато українців. Серед них представники "розстріляного відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-