В Австралії набули чинності нові вимоги до маркування харчової продукції

В Австралії набули чинності нові вимоги до маркування харчової продукції

Укрінформ
Згідно з новою системою маркування продуктів, всі австралійські виробники зобов’язані вказувати на етикетках інформацію про країну походження продукту чи його інгредієнтів.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

"Австралійські фермери і виробники отримають вигоду від нововведення, оскільки споживачі зможуть краще ідентифікувати, а відтак і зробити вибір на користь купівлі австралійських продуктів", - прокоментував запровадження нових правил маркування продуктів заступник міністра науки, зайнятості та інновацій Зед Сеселя.

З неділі 1 липня ц. р. виробники продуктів зможуть вказати на етикетках “вирощено в Австралії” лише в тому випадку, коли 100% інгредієнтів продукції є австралійськими. Щоб мати право маркувати продукти “вироблено в Австралії” та “запаковано в Австралії”, необхідно, щоб продукція складалася з не менш як 70 та 50 відсотків австралійських інгредієнтів відповідно.

Етикетки міститимуть або просте текстове повідомлення, або марку, яка включатиме логотип кенгуру, супровідний текст і золоту діаграму, на якій буде відображено відсоток австралійських інгредієнтів.

Нове маркування буде обов'язковим для продуктів, що продаються в магазинах, на ринках, в Інтернеті та з торгових автоматів. Водночас нові правила не поширюватимуться на експортовану продукцію, продукти, що реалізуються у незапакованому вигляді, та ті, що продаються у ресторанах.

Читайте також: Мінагро посилює контроль за пестицидами

Також дещо різнитимуться вимоги щодо маркування харчових продуктів, класифікованих як непріоритетні, зокрема мова йде про приправи, кондитерські вироби, закуски, безалкогольні напої, алкоголь і воду в пляшках.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту прав споживачів попередила підприємства, що перевірить 10 000 продуктів харчування, щоб переконатися, що їх маркування відповідає новому законодавству.

Реформу маркування харчової продукції в Австралії було запроваджено у 2016 році, дворічний перехідний період закінчився 1 липня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-