"Нас роблять злочинцями": на Мальті судять рятувальників мігрантів

Укрінформ
Капітан рятувального судна Lifeline Клаус-Петер Райш відкинув висунуті йому Мальтою обвинувачення, підкресливши, що їх місія врятувала 234 нелегальних мігранта.

Про це повідомляє Welt.

«Я стою тут, перед судом, а чому тут немає берегової охорони Лівії? Вона недавно погрожувала мені і моїй команді смертю, тоді як в ході її «рятувальної операції» гинули люди... Що це за світ такий, де рятувальників роблять злочинцями?» - дивується 57-річний Райш.

Він також заявив, що «політика ЄС намагається всіма силами запобігти порятунку на морі».

Капітан Райш був звільнений після першого слухання в суді Валетти в понеділок, проте поки не може залишити Мальту, його паспорт вилучений.

Наступне засідання суду призначено на 5 липня.

Мальтійська влада ставить у провину дрезденскій добродійній організації Mission Lifeline те, що їхнє судно Lifeline не було зареєстроване належним чином (судно ходило під прапором Нідерландів, які, проте, не визнали його своїм), а його капітан проігнорував розпорядження італійських прикордонників надати проведення операції з порятунку нелегальних мігрантів лівійській береговій охороні.

Читайте також: В Іспанії засудили "нелюдську політику" та закриті порти в Італії та Мальті

Як відомо, дрезденські активісти 21 червня підібрали 234 мігранти в Середземному морі біля берегів Лівії, але жодна країна Євросоюзу не погоджувалася пустити Lifeline в свої порти. 27 червня судну дозволили зайти в мальтійський порт Сенглеа.

Мальта наполягає на конфіскації Lifeline.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-