Ядерна угода: Рухані їде до Європи просити підтримки партнерів

Ядерна угода: Рухані їде до Європи просити підтримки партнерів

Укрінформ
Президент Ірану Хассан Рухані на початку тижня здійснить візити у Швейцарію й Австрію.

Про це інформує Neue Zuercher Zeitung.

«Іранський президент Хассан Рухані сьогодні (у понеділок) буде прийнятий у Цюріху федеральним президентом Аленом Берсе з військовими почестями», - повідомляється про перший пункт програми візиту.

У вівторок у Берні Рухані та його делегація, у складі якої глава МЗС ісламської республіки Мохаммад Заріф, зустрінеться з депутатами Бундесрату, а також членами уряду. У ході візиту планується підписання ряду документів. Але головною темою переговорів стане іранська ядерна угода у світлі виходу з неї США.

Читайте також: Вихід з ядерної угоди - це найгірше, що Трамп міг зробити - президент Ірану

Ця ж проблема, як очікується, буде фокусом візиту в Австрію, куди іранський лідер вирушить зі Швейцарії. «Ядерної угоди», нагадаємо, було досягнуто у Женеві, а підписано її було у Відні.

Рухані хоче заручитися підтримкою європейських партнерів, особливо Австрії, яка перейняла на себе з 1 липня головування в ЄС, в умовах майбутнього продовження американських санкцій. Очікується, що з 6 серпня Іран знову буде повністю відрізаний від операцій з доларом, а з 4 листопада - від системи міжнародних платежів. Також будуть знову запроваджені санкції США щодо експорту іранської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-