На виборах президента Мексики перемагає кандидат від лівих сил - екзит-пол

На виборах президента Мексики перемагає кандидат від лівих сил - екзит-пол

Укрінформ
На президентських виборах у Мексиці більшу кількість голосів набрав кандидат від коаліції лівих сил Андрес Мануель Лопес Обрадор.

Такі дані наводить екзит-пол, повідомляє ВВС

"Згідно з попередніми даними екзит-полів, в результаті недільного голосування колишній мер Мехіко отримав близько 53% голосів - удвічі більше, ніж його найближчий суперник", - йдеться у повідомленні.

Його опоненти Хосе Антоніо Мiд та кандидат від консервативної "Національної партії дій" Рікардо Анайя вже привітали Лопеса Обрадора з перемогою, прийнявши поразку.

У своїх перших публічних заявах після виборів Лопес Обрадор заявив, що головною місією його адміністрації буде викорінення корупції та безкарності. Крім того, він заявив, що буде прагнути до "дружби та співпраці" з США.

Президент США Дональд Трамп вже привітав Лопеса Обрадора з перемогою на виборах у своєму Twitter.

Читайте також: У Мексиці завершилися наймасштабніші в історії країни вибори

"Вітаю Андреса Мануеля Лопеса Обрадора з тим, що він став наступним президентом Мексики. Я дуже сподіваюся на співпрацю з ним. Потрібно багато зробити, що принесе користь як США, так і Мексиці!", - написав він.

Як повідомлялося, у Мексиці завершилося голосування на загальних виборах: у 30 з 32 мексиканських штатів громадяни, крім президента і депутатів парламенту, обирали ще й місцеве самоврядування, в тому числі губернаторів.

Фото: Associated Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-