У Грузії 109 ув'язнених жінок оголосили голодування

У Грузії 109 ув'язнених жінок оголосили голодування

Укрінформ
У Грузії 109 ув'язнених жінок установи з виконання покарань №5 оголосили голодування. 

Про це повідомляє Грузія онлайн із посиланням на міністерство пробації і виконання покарань.

"Ув'язнені оголосили голодування після публікації звіту про становище жінок і неповнолітніх засуджених. Доповідь була підготовлена НВО «Центр прав людини» і апаратом Народного захисника за фінансової підтримки Болгарського фонду розвитку", - зазначається в повідомленні.

У звіті йдеться, що в жіночій в'язниці №5 досі існує незаконна практика, коли ув'язнених під час обшуку роздягають догола і змушують присідати.

Голодуючі ув'язнені жінки не згодні з висновками правозахисників. Дані з опублікованого звіту вони вважають образливими і вимагають публічних вибачень.

Представник "Центру прав людини" Нестан Лондарідзе побоюється, що адміністрація в'язниці маніпулює засудженими. Правозахисники впевнені в точності відомостей з опублікованого звіту.

Необхідно зазначити, що в доповіді йдеться про різні порушення, виявлені в установі з виконання покарань №5. Серед них - відсутність гарячої води і погані санітарно-гігієнічні умови в камерах.

Читайте також: Вбивство сина політолога у Молдові: у підозрюваного знайшли цілий арсенал

Міністерство пробації у зв'язку зі звітом раніше поширило заяву про те, що перевірка ув'язнених у грузинських в'язницях повністю відповідає європейським стандартам і конвенції про права людини. У відомстві також наголосили, що перевірка ув'язнених суворо регламентована. Вона проходить за допомогою сканера і тільки після контакту ув'язнених із зовнішнім світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-