Посол США в Естонії йде у відставку через заяви Трампа

Посол США в Естонії йде у відставку через заяви Трампа

Укрінформ
Американський посол в Естонії Джеймс Д. Мелвілл-молодший іде у відставку через невдоволення висловлюваннями президента США Дональда Трампа щодо європейських союзників Америки.

Про це пише BBC.

Про те, що саме коментарі Трампа надихнули його на це рішення, дипломат повідомив в Facebook. Президент США не тільки ввів підвищені мита на сталь і алюміній, в тому числі з Європи, але і різко критикував європейських союзників по НАТО.

"Для президента казати, що ЄС "був створений для того, щоб використовувати США і нападати на нашу скарбничку", або що "НАТО-це так само погано, як НАФТА", не тільки фактично неправильно, але й доводить мені, що прийшов час йти", - написав Мелвілл/

Читайте також: Трамп став менше слухати порад глави Пентагону – ЗМІ

Інші американські дипломати також йшли у відставку через незгоди з президентом. У січні звільнився посол США в Панамі Джон Філі, заявивши, що більше не може служити за Трампа. Місяцем раніше пішла у відставку Елізабет Шакелфорд, яка працювала в столиці Кенії для місії США в Сомалі.

"У своєму листі Рексу Тіллерсону, який ще був держсекретарем, вона поскаржилася на те, що права людини перестали бути пріоритетом для керівництва США", - пише Foreign Policy.

Читайте також: Трамп вважає імміграційні закони США "найдурнішими у світі"

Мелвілл - професійний дипломат, очолив посольство в Таллінні в 2015 році, куди був призначений президентом Бараком Обамою, а до цього обіймав високі дипломатичні посади в кількох європейських країнах. Він говорить російською, німецькою та французькою мовами.

Представник держдепартаменту підтвердив його відставку: "Раніше сьогодні посол Сполучених Штатів в Естонії Джим Мелвілл оголосив про свій намір піти з посади 29 липня після 33 років державної служби".

Читайте також: У США протестували проти імміграційної політики Трампа

Тим часом Трамп знову виступив з критичними зауваженнями на адресу інших членів НАТО, прямуючи з Вашингтона в свій приватний гольф-клуб в Нью-Джерсі. Він сказав журналістам на борту літака, що Німеччина, Іспанія і Франція повинні збільшити свої внески в альянс.

"Сполучені Штати платять набагато більше і непропорційно, ніж хто-небудь ще", - заявив Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-