Берлін стурбований діями режиму Асада і його союзників

Берлін стурбований діями режиму Асада і його союзників

Укрінформ
У Берліні з тривогою спостерігають за новими атаками урядових військ в Сирії і їх союзників і закликають поважати режим перемир'я в зонах деескалації.

Про це йдеться у заяві МЗС Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Ми дуже стурбовані недавніми нападами сирійського режиму та його союзників на південному заході Сирії... Знову сирійський режим і його союзники безжально атакують власне цивільне населення в ході своїх жорстоких атак в провінції Дераа», - йдеться в заяві відомства.

Жахливі картини жорстоких боїв в Алеппо, Хомсі або Східній Гуті загрожують повторенням: тисячі людей з провінції вже змушені залишати домівки, сотні тисяч піддаються ризику опинитися безпосередньо в зоні бойових дій. І як це часто бувало раніше, жертвами стають діти та жінки; режим навмисно цілиться в цивільну інфраструктуру, таку як лікарні і школи. Чергова військова конфронтація несе численні ризики і загрожує катастрофічними гуманітарними наслідками населенню Дераа, йдеться в заяві.

Читайте також: Авіація Асада і РФ завдала удари по півдню Сирії, 46 загиблих

Німеччина закликає всі сторони конфлікту дотримуватися міжнародного гуманітарного права. А також настійно закликає режим і його прихильників поважати зону деескалації на південному заході Сирії, нагадуючи, що «Росія взяла на себе особливу відповідальність за створення зон деескалації». Бойові дії необхідно негайно припинити і надати повний гуманітарний доступ до всіх осіб, яких зачепив конфлікт, кажуть в німецькому МЗС. Дипломати зазначають, що останній розвиток подій ще раз показує, наскільки терміново необхідний прогрес на політичному рівні в цьому конфлікті. Берлін рішуче підтримує зусилля Спеціального посланника ООН Стефана де Містури для досягнення політичного вирішення сирійського конфлікту у відповідності до резолюції 2254 Ради Безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-