Держсекретар США прокоментував масові протести в Ірані

Держсекретар США прокоментував масові протести в Ірані

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає закономірним спалах масових протестів в Ірані, пов'язаних з погіршенням економічних умов у країні, та закликає офіційну владу в Тегерані припинити спроби фізичного придушення демонстрацій.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, поширеній у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Іранський уряд марнує ресурси власних громадян – як на свій авантюризм у Сирії, підтримку організацій "Хізбалла", "ХАМАС" та "Хуті", так і на амбіції марного розширення ядерної програми. Це тільки посилить страждання іранського народу", - зауважив глава зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Мінфін США відновив частину санкцій проти Ірану

Він підкреслив, що масові хвилювання виникли закономірно. "Це не є сюрпризом ні для кого, що протести в Ірані тривають", - зазначив Помпео.

Держсекретар США наголосив, що іранський народ вимагає від своїх лідерів "розподіляти багатство країни у відповідності до законних вимог".

Глава Держдепартаменту також висловив обурення спробами іранського уряду силою придушити протести в країні.

"Ми засуджуємо нікчемну практику уряду щодо придушення демонстрацій, ув'язнення протестуючих та ігнорування очікувань іранців. Народ Ірану втомився від корупції, несправедливості й некомпетентності своїх лідерів. Світ чує їхній голос", - підкреслив Помпео.

Як повідомлялося раніше, останніми днями Іраном прокотилися масові антиурядові демонстрації, викликані погіршенням економічних умов та різким падінням курсу національної валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-