США

США "урізали" гроші на антитерористичне управління ООН, очолюване росіянином - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати Америки скоротили фінансування на суму в 2 мільйони доларів для Управління ООН з боротьби з тероризмом, яке очолює росіянин.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на американського чиновника.

"У середу Сполучені Штати скоротили фінансування на суму у два мільйони доларів США для Управління ООН з боротьби з тероризмом і зменшили свою присутність на конференції з питань боротьби з тероризмом. Натомість адміністрація Трампа перерозподілить ці гроші на підтримку реформи світової організації (ООН - ред.)", - йдеться у повідомленні. 

За словами співрозмовника агентства, відповідне рішення було прийнято після того, як голова Управління ООН з боротьби з тероризмом Володимир Воронков, колишній російський дипломат, вирішив закрити частину конференції для неурядових організацій. 

Читайте також: Правозахисники просять Раду відхилити законопроект про блокування в інтернеті

Як повідомив американський чиновник, при прийнятті рішення про скорочення фінансування також відіграло певну роль те, що голова антитерористичного управління Воронков є росіянином, і що на нього також здійснювався великий тиск з Росії щодо конференції.

Співрозмовник зауважив, що США й ряд інших країн вимагали від генсека ООН Антоніу Гутерреша й Воронкова забезпечити участь неурядових організацій у конференції, тому що вони можуть надати цінну інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-