У центрі Берліна знову вимагали звільнення українських політв'язнів

У центрі Берліна знову вимагали звільнення українських політв'язнів

Фото, відео
Укрінформ
Акція на підтримку Олега Сенцова та інших в'язнів Кремля пройшла у вівторок ввечері перед Посольством РФ у Берліні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Постановником акції-перформансу стала українська кінорежисер Марина Врода, яка перебуваэ у справах в німецькій столиці. Частина з близько півсотні учасників одяглися в бушлати, на спинах яких написані імена утримуваних в Росії і в окупованому Криму українців і стали в коло. В центрі кола встановили манекен-опудало в російській військовій формі. Ідея постановки – заклик до обміну полоненими-заручниками.

Промовці відзначали, що Росія, яка проводить нині Чемпіонат світу з футболу, не хоче привертати увагу до політв'язнів, багато з яких, очевидно, у вкрай поганому фізичному стані, їхньому життю існує пряма загроза. Тому українська омбудсмен не може в ці дні потрапити ні до кого зі списку, який був узгоджений.

Читайте також: РФ зриває домовленості про "дзеркальний" допуск омбудсменів — Геращенко

Деякі учасники акції прийшли з кримськотатарськими прапорами, оскільки 26 червня відзначається день прапора і як символ того, що серед в'язнів Кремля є представники кримськотатарського народу.

Серед учасників акції, яка була проведена спільно з проектом Let My People Go в продовження акції, яка відбулася минулої п'ятниці в Києві, були не тільки українські та російські активісти в Берліні, а й представники німецької театральної і кіноінтелігенції, Berlinale.

У Берліні регулярно проводяться акції на підтримку Сенцова і всіх майже 70 українських політв'язнів у Росії та окупованому Криму. Їх мета – привернути увагу німецької громадськості і політиків до ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-