Мітинг у Кишиневі оголошений безстроковим

Мітинг у Кишиневі оголошений безстроковим

Відео
Укрінформ
Учасники акції протесту в Кишиневі, що зібралися перед будівлею парламенту, заявили, що акція буде безстроковою – до визнання результатів виборів мера, на яких перемогу здобув лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Настазе.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми залишимося тут, перед будівлею парламенту до тих пір, поки влада не визнає результати виборів мера столиці. У представників влади залишився ще один шанс, щоб виправити свою помилку у Верховному суді», - заявила на мітингу лідер партії «Дія і солідарність», екс-кандидат в президенти Молдови Майя Санду.

Мітингувальники одноголосно прийняли резолюцію, в якій говориться, що виборці «вимагають визнання результатів виборів і оголошення мером столиці Андрія Настазе».

До акції протесту приєдналися і представники молдавської діаспори.

Як повідомляв Укрінформ, кількома днями раніше суд молдавської столиці оголосив недійсними результати голосування на виборах мера 3 червня нинішнього року. Суд першої інстанції, а також Апелляционая палата Кишинева аргументували своє рішення тим, що Андрій Настасе (єдиний кандидат від правих партій «Дія і солідарність», «Платформа «Гідність і правда» і Ліберально-демократичної партії), як і його опонент, представник Партії соціалістів Іон Чебан, звернулися в соціальних мережах до виборців з проханням прийти на виборчі дільниці. Це заборонено законодавством про вибори. Відповідно до виборчого Кодексу, запрошувати виборців на дільниці для голосування мають право виключно члени Центральної виборчої комісії.

Читайте також: У Кишиневі знову протестують проти анульованих результатів виборів мера

Андрій Настазе заявив, що оскаржить рішення Апеляційної палати у Верховному суді Молдови.

Згідно з даними Центрвиборчкому, перемогу на виборах здобув Андрій Настазе (він набрав трохи більше 52% голосів), а Іон Чебан – близько 48% голосів.

Згідно з молдавським законодавством, ще одні дострокові вибори в Кишиневі проводитися не будуть, так як за рік до чергових виборів мера (вони відбудуться в травні 2019 року) дострокові вибори проводитися не можуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-