Росія

Росія "ганяє" військову техніку невизнаним Придністров'ям

Укрінформ
Представники Молдови в Об'єднаній контрольній комісії (ОКК) з Придністровського врегулювання знову зареєстрували переміщення колони російської військової техніки в Зоні безпеки на Дністрі.

Про це йдеться в оприлюдненому Комісією комюніке, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У ніч на 23 червня по трасі Дубосари-Григоріополь-Тирасполь було зареєстровано переміщення близько 40 одиниць військової техніки, яка належить Оперативній групі російських військ у Придністровському регіоні. Техніка рухалася без розпізнавальних знаків і реєстраційних номерів", - йдеться у повідомленні ОКК.

Повідомляється, що на настійну вимогу молдавської сторони на місце, де була помічена військова техніка, були запрошені спостерігачі місії ОБСЄ в Молдові, які зафіксували інцидент.

Члени Об'єднаної контрольної комісії висловлюють глибоке занепокоєння тим, що за останній тиждень Російська Федерація двічі порушила підписану ще в 1992 році в Москві Угоду про принципи мирного врегулювання конфлікту в Придністровському регіоні Республіки Молдова. Один з пунктів цієї Угоди категорично забороняє переміщення військової техніки по території Зони безпеки на Дністрі.

Читайте також: Генасамблея ООН вимагає виведення військ РФ із Придністров'я

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому також було зафіксовано переміщення російської військової техніки в Зоні безпеки.

До складу Об'єднаної контрольної комісії входять представники Молдови, України, Росії і Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-