У Росії задимився літак з перуанськими уболівальниками

У Росії задимився літак з перуанськими уболівальниками

Укрінформ
Пасажирський літак з футбольними уболівальниками з Перу задимився у суботу на підльоті до Тюмені(РФ).

Про це повідомляє "РБК".

"У пасажирського повітряного судна Utair, яке виконувало рейс Єкатеринбург - Тюмень, задимилася турбіна на підльоті до аеропорту, після чого дим почав проникати у салон. Проте, літак приземлився успішно", - говориться у повідомленні.

Зазначається, що літак з футбольними фанатами збірної Перу летів з Єкатеринбурга у Москву через Тюмень. За 20 хвилин до приземлення пасажири почули хлопок, через деякий час у салон повітряного судна став проникати дим - у літака спалахнула турбіна. 

За словами  пасажирів, екіпаж не говорив ні англійською, ні іспанською, бортпровідники нічого не роз'яснили про подію. "Вони просто зупинилися, щоб попросити нас пристебнути  ремені перед посадкою", - наводить перуанський телеканал RPP слова одного з пасажирів літака.

Інший пасажир підкреслив, що під час задимлення не були відкинуті кисневі маски, тільки два бортпровідники ходили з одного боку в інший.

У прес-службі авіаперевізника РБК підтвердили, що в роботі одного з двигунів літака, що виконував рейс UT106 Єкатеринбург - Тюмень, "сталися неполадки". "По системі кондиціонування у салон короткочасно встиг надійти дим, потім система очистила повітря", - заявили в Utair.

Це не перший випадок цього тижня з аварійною ситуацією літаків у Росії. 18 червня стався інцидент під час перельоту літака збірної Саудівської Аравії у Ростов-на-Дону на матч проти Уругваю.

Читайте також: ЧС-2018: консульські установи України в Росії працюють у посиленому режимі - МЗС

Двигун літака спалахнув під час польоту. Футболісти бачили вогонь з ілюмінаторів. Літак приземлився у штатному режимі, ніхто не постраждав. Літак належав авіакомпанії "Росія", дочірнього підприємства "Аерофлоту".

Фото: @Foro_TV / Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-