Лідер правлячої в Румунії партії не залишить посаду, незважаючи на тюремний строк

Лідер правлячої в Румунії партії не залишить посаду, незважаючи на тюремний строк

Укрінформ
Голова Нижньої палати парламенту Румунії – Камери депутатів, лідер правлячої в країні Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня заявив, що він залишиться на своїх посадах, незважаючи на рішення судової інстанції, згідно з яким він засуджений до 3,5 років тюремного ув'язнення.

Про це Драгня заявив за підсумками виконкому Соціал-демократичної партії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Тверде рішення: я залишаюся і головою партії, і керівником Камери депутатів. Я не боюся ані президента, ані Управління по боротьбі з корупцією», - заявив Драгня.

Аналогічну думку на підтримку свого лідера висловили і переважна більшість членів виконавчого комітету партії.

Читайте також: Лідера правлячої партії Румунії засудили до 3,5 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Вища касаційна палата Румунії засудила Лівіу Драгню до трьох років і шести місяців тюремного ув'язнення за зловживання службовим становищем.

Лідер соціал-демократів обвинувачується в підбурюванні до фальсифікації бухгалтерських документів (фіктивні працевлаштування) при складанні фінансової звітності про здачу в експлуатацію автомобільних доріг в повіті Телеорман.

Рішення інстанції не остаточне. Лівіу Драгня може опротестувати вердикт у встановлені законом терміни.

У цій же справі до різних років тюремного ув'язнення були засуджені ще 9 осіб, причетних до махінацій при укладанні договорів на будівництво автомобільних доріг в повіті Телеорман, де з 2000-го по 2012 роки Лівіу Драгня обіймав посаду керівника повітової ради.

За попередніми даними слідства, в результаті корупційних угод державному бюджету було завдано збитків у розмірі близько 20 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-