Підвищені мита ЄС на імпорт із США вступили в силу

Підвищені мита ЄС на імпорт із США вступили в силу

Укрінформ
У п'ятницю, 22 червня, набули чинності додаткові мита Євросоюзу на деякі американські товари, запроваджені у відповідь на підвищення тарифів Сполученими Штатами на імпорт сталі та алюмінію.

Відповідне рішення схвалила Єврокомісія із погодженням із країнами-членами ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Єврокомісія затвердила регламент, який застосовує заходи ЄС у відповідь на тарифи США щодо сталі й алюмінію. Ці негайні заходи стосуватимуться переліку продукції вартістю 2,8 млрд євро та набудуть чинності з 22 червня», - заявили у керівній інституції ЄС.

Ідеться про додаткові мита на американський імпорт до ЄС, включаючи сталь й алюміній, агропромислову та іншу продукцію. Зокрема, до переліку включені апельсиновий сік, сигари, сигарети, тютюн, віскі, футболки, джинси, взуття.

Читайте також: Дзеркальні мита Китаю зашкодять середньому і малому бізнесу США - ЗМІ

«Ми не хотіли займати таку позицію. Однак одностороннє та необгрунтоване рішення США запровадити тарифи на сталь та алюміній не залишило для ЄС іншого вибору», - заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати запровадили мита в обсязі 25% на увезення сталі та 10% на імпорт алюмінію з третіх країн.

Фото: apnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-