В Італії затримали два рятувальні судна із мігрантами - ВВС

В Італії затримали два рятувальні судна із мігрантами - ВВС

Укрінформ
Італійські прикордонники затримали у Середземному морі два рятувальні судна з мігрантами для перевірки їхнього юридичного статусу.

Про це повідомляє BBC.

"В Італії заявили, що затримали в Середземному морі два рятувальні судна з мігрантами через сумніви у їх легальності", - йдеться у повідомленні.

Затримані судна Lifelinе і Seesuchs належать німецькій неурядовій організації Mission Lifeline, яка займається порятунком мігрантів. За інформацією організації, Lifeline урятував 226 мігрантів біля лівійського берега у четвер уранці.

Раніше новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні закликав Мальту надати доступ до порту Валлетти рятувального судна Aquarius організації SOS Mediterranee, на борту якого було 629 мігрантів. В іншому разі Сальвіні мав намір закрити італійські порти. Влада Мальти відхилила вимогу, заявивши, що не має стосунку до рятувальної акції.

Читайте також: Трамп затвердив указ, що припиняє розділення сімей мігрантів

Пізніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес наказав прийняти судно Aquarius.

Президент Франції Еммануель Макрон засудив дії італійського уряду, назвавши їх цинічними й безвідповідальними, а Італія у відповідь викликала французького посла для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-