Вперше в історії США скоротилася частка білошкірого населення

Вперше в історії США скоротилася частка білошкірого населення

Статистика
Укрінформ
Кількість білих американців нелатиноамериканського походження в період з 2015 по 2016-й роки скоротилась вперше в історії США.

На це вказують дані Державної служби перепису населення США, які було оприлюднено у четвер, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на The Hill.

Дані вказують, що білошкіре населення швидко старішає, а американці загалом відкладають рішення про створення сім’ї. Це відбувається на тлі скорочення припливу іммігрантів з європейських країн. Водночас динамічно зростають громади меншин.

Середньому білому американцю нелатиноамериканського походження, за даними перепису, 43.5 років, а от американцю латиноамериканського походження - 29.3 роки.

Повідомляється, що в період між 2016 та 2017-м роками загальна кількість білих американців нелатиноамериканського походження скоротилась на приблизно 0.02 відсотка до 197.8 мільйонів осіб.

Читайте також: Заступник держсекретаря США обговорить на конференції в Данії українські реформи

За даними перепису, частка американців латиноамериканського походження сягнула 58.9 мільйонів, тобто зросла на 2.1% з попереднього року. Кількість афроамериканців зросла на 1.2% до 47.4 мільйона, а американців азійського походження на 3.1% до 22.2 мільйона.

Середній вік мешканця США зріс до 38 років, що, на думку оглядачів, віддзеркалює той факт, що покоління «бебібумерів» та «мілленіалів» старішають, але при цьому ці групи народжують менше дітей, ніж раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-