В Таллінні відбулося щотижневе пікетування посольства РФ

В Таллінні відбулося щотижневе пікетування посольства РФ

Укрінформ
Естонські активісти, в тому числі представники української діаспори, провели у четвер щотижневе пікетування Посольства РФ з вимогою звільнення українських політв’язнів в РФ, бойкоту Чемпіонату світу з футболу-2018 та повного відновлення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікет навпроти посольства Росії в Таллінні проходив під естонськими та українськими прапорами, з великими плакатами «Stop Putin – Stop War», «Putin is Evil». Головними та найчастіше повторюваними гаслами пікету були «Свободу українськім політв’язням!», «Putin lies, people die», «Свободу Сенцову!», «Свободу Сущенку!», «Ні - футболу-на-крові!». Також лунали гасла «Руки геть від Донбасу!», «Крим - це Україна», «Рашизм не пройде», «Сов’єт – нєт! Свобода – да!».

Читайте також: У Ризі активісти під посольством РФ вимагали визволення українських політв’язнів

Пікетування проходило в робочий час, протягом години – з 16:00 до 17:00. В ньому брали участь до 10 активістів.

Щотижневе пікетування російського посольства в Таллінні активістами триває вже три з половиною роки.

Як відомо, в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Утримуваний в колонії режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та на окупованій Росією території.

Фото: Facebook Тармо Круусімяє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-