Німеччина дасть Йорданії $100 мільйонів кредиту

Німеччина дасть Йорданії $100 мільйонів кредиту

Укрінформ
Німеччина на додаток до вже виділених Йорданії у рамках гуманітарного співробітництва коштів надасть іще 100 млн доларів кредиту.

Це пообіцяла канцлер ФРН Ангела Меркель у ході прес-конференції з королем Йорданії Абдуллою II Ібн Аль Хусейном у Аммані у четвер. 

"Ми вирішили, що на додаток до співпраці, яка у нас має місце цього року, це 384 мільйони євро, які ми надаємо вам на співпрацю у галузі розвитку, гуманітарні питання та освіту молоді, надати уряду непов'язаний фінансовий кредит у розмірі 100 млн доларів США, щоб полегшити здійснення реформ МВФ", - заявила Меркель, помітивши, що МВФ ставить амбітні завдання, які завжди вкрай нелегко виконувати.

Канцлер закликала йорданців виконувати необхідні реформи, незважаючи на виклики, як економічні, так і у галузі безпеки, які стоять перед країною, серед яких назвала війну у сусідній Сирії, боротьбу з ІДІЛ, діяльність Ірану і палестинсько-ізраїльський конфлікт.

Король Йорданії зі свого боку наголосив на важливій ролі Німеччини і ЄС у близькосхідному врегулюванні на основі принципу двох держав. "Не може бути у регіоні ніякої безпеки і ніякої стабільності, якщо не буде незалежної палестинської держави зі столицею в Єрусалимі, яка житиме у мирі та безпеці пліч-о-пліч з Ізраїлем", - сказав монарх. Він пообіцяв продовжувати "відігравати роль хранителів ісламських і, звичайно ж, християнських святих місць".

Читайте також: Політолог розповів, як Трамп жбурнув Меркель цукерки на саміті G7

Як повідомлялося, Меркель прибула до Амману у четвер вранці. Її супроводжує делегація бізнесменів та парламентарів. У другій половині дня вона зустрінеться із солдатами бундесверу, які розквартировані на базі ВПС у рамках анти-ІДІЛівської коаліції.

Після візиту до Йорданії канцлер вирушить до Лівану.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-