Прокурор Німеччини попереджає про можливі теракти з біозброєю

Прокурор Німеччини попереджає про можливі теракти з біозброєю

Укрінформ
Правоохоронні органи ФРН попереджають про небезпеку терактів із застосуванням біологічної зброї.

Про це заявив федеральний прокурор країни Петер Франк у програмі Tagesthemen на телеканалі ARD.

"Ми повинні розпрощатися з уявленням, що терористичні злочини завжди скоюються за однією і тією ж схемою... Ми маємо бути до цього готові, і я думаю, що правоохоронці пристосувалися до цього", - заявив Франк в контексті справи про арешт тунісця, який виготовляв вдома отруту рицин. 

За словами Франка, компетентні органи не виключають, що теракти можуть здійснюватися абсолютно різними способами. "Терористи в цьому відношенні дуже креативні і намагаються використати асиметрично всі можливі сценарії", - відзначив прокурор, додавши, що до цього належить і загроза використання біозброї. 

Читайте також: Заарештований у Кельні тунісець планував атаку біобомбою

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня у Кельні заарештували 29-річногог тунісця Зіф Аллаха Х., в квартирі якого виявили отруту рицин та інші речовини, які, за оцінкою слідчих, могли використовуватися для виготовлення вибухового пристрою з біоначинкою. Глава Федерального відомства у кримінальних справах (BKA) Хольгер Мюнх заявив, що спецслужби мають у розпорядженні дані про "дуже конкретні приготування" до теракту. 

Про те, де і коли підозрюваний планував вчинити теракт, поліції поки що не відомо, так само як і те, чи були у нього спільники. Відомості про те, що молода людина займається вдома експериментами, німецькі спецслужби отримали від іноземних колег. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-