У Болгарії дорогі авіаквитки коштували крісла заступниці міністра

У Болгарії дорогі авіаквитки коштували крісла заступниці міністра

Укрінформ
Заступник міністра праці та соціальної політики Болгарії Росіца Димитрова пішла у відставку після скандалу щодо витрат на її поїздку на конференцію в Нью-Йорку.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

"Прес-служба уряду Болгарії повідомила 20 червня, що прем'єр-міністр Бойко Борисов прийняв відставку Димитрової", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, її квитки на літак було куплено в останню хвилину, хоча про те, що Димитрова зобов'язалась бути на конференції, було відомо кілька місяців тому.

Вартість подорожі склала близько 4243 євро. Загалом разом з іншими витратами поїздка Димитрової на 11-ю Всесвітню конференцію ООН щодо Конвенції про права інвалідів коштувала близько 4600 євро.

Читайте також: Екс-президенту Філіппін оголосили підозру в корупції

19 червня Димитрова заявила, що вона, ймовірно, зробила помилку, вирушивши в подорож до Нью-Йорка після того, як побачила ціну поїздки. Але вона також наголосила, що не шкодує через поїздку, бо форум був важливий.

Видання зазначає, що ситуація загострилася ще й тому, що в Болгарії відбулося кілька акцій протесту батьків дітей з інвалідністю, які вимагали реформи. Ці протести раніше призвели до відставки міністра праці та соціальної політики Біссера Петкова, але прем’єр країни не прийняв відставку.

Як відомо, Болгарія головує на форумі упродовж 2017-2018 років та була організатором 10-ої і 11-ої сесій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-